Ga naar de inhoud

MAANDUPDATE OKTOBER 2021

  Doneer actie verkiezingsprogramma
  We hebben in recordtijd 50% van de €1.000,- die nodig is voor onze verkiezingscampagne van enthousiaste donateurs mogen ontvangen. Dankjewel

  Samen met u kunnen we een beweging op gang brengen en zorgen dat de politiek weer écht in het teken staat van onze inwoners! De tijd vliegt. Voor we het weten is het maart en gaan we naar de stembus. Hoe meer raadsleden wij straks in de gemeenteraad hebben, hoe beter wij onze plannen voor de gemeente kunnen realiseren. Doneren kan via deze link.

  HvM in gesprek met de vrijwilligers van kinderboerderij t Langoortje
  Zaterdag 30 oktober zijn HvM’ers Mark Hoogewerf en Tjeu Berlijn met de vrijwilligers van Kinderboerderij ’t Langoortje in gesprek gegaan over de gevolgen voor de dieren en kinderboerderijen in de gemeente als de subsidie stopt.

  Mark Hoogewerf: “Iedere Medemblikker, jong en oud, komt wel eens bij deze belangrijke plek in de stad. Daarnaast zetten de vrijwilligers zich dagelijks keihard in om de kinderboerderij draaiende te houden. Het is onbegrijpelijk dat de subsidie compleet stopt terwijl juist afgelopen jaren nog geïnvesteerd is in een grote voliere, loopbrug en het hoofdgebouw. Dit kortzichtige beleid moeten we van af en we moeten er voor zorgen dat dit soort organisaties hun werk kunnen blijven doen! ”

  Hart voor Medemblik vindt de keuze van het college om de subsidie stop te zetten onbegrijpelijk. Daarom komt HvM met een voorstel om de subsidie te behouden zodat de kinderboerderijen kunnen blijven bestaan.

  Reactie begroting
  De ambities van het Medemblikse college van VVD, CDA, GemeenteBelangen en PvdA zijn simpelweg niet gehaald en dus sloft men beschaamd naar het einde en begint het afschuiven van de verantwoordelijkheid.

  De organisatie is helemaal vastgelopen, er is financieel wanbeleid gevoerd, de inwoners en ondernemers zitten nu opgescheept met een gemeente die totaal niet aansluit op hun behoeften. Lees onze hele reactie op de site.

  Bezoek Oostwoud
  Op zaterdagochtend 13 november organiseert Hart voor Medemblik een kleine ochtendwandeling met inwoners van Oostwoud door het eigen dorp. De wandeling begint om 10.30 uur in de Oostwouderdorpsstraat op de parkeerplaats bij het boetje, dat helaas nog steeds een bouwval is. We eindigen rond 12.00 uur bij Woudrust. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@hartvoormedemblik.nl.