Ga naar de inhoud

Dit was de maand van Hart voor Medemblik

  Hart voor Medemblik – HvM blijft zich inzetten voor een betere gemeente Medemblik! En over 9 maanden, op 16 maart 2022, is de keuze aan u!

  Mark Hoogewerf: ‘Recycle tarief een goed idee? Wij vinden van niet!’ Wat is dat nou eigenlijk, recycletarief? Inwoners moeten straks gaan betalen per keer dat zij de zwarte bak aan de weg zetten. Het kan zijn dat mensen hierdoor goedkoper uit zijn. Maar uit ervaringen, in bijvoorbeeld Arnhem, blijkt dat inwoners vaak meer kwijt zijn, dat er meer overlast is van dumpingen of dat mensen hun afval in de groene/oranje bak gooien. 

  Dit komt dus neer op hogere kosten voor de belastingbetaler, veel meer vervuiling in uw woonomgeving of het platteland en plasticafval wat niet meer hergebruikt kan worden. Super zonde natuurlijk. Daarom is het volgens Hart voor Medemblik beter om in te zetten op nascheiding, zoals ook in Amsterdam gedaan wordt. De afvalverwerker gaat dan, machinaal, nog een keer alle afval checken en haalt herbruikbare delen eruit. Resultaat? Meer recyclen voor lagere kosten!

  Hans Verschoor: ‘Wij zijn blij dat er weer een openbaar toilet komt.’ Er komt weer een toilet in de binnenstad Medemblik. Helaas was er geen politieke meerderheid voor openbaar toiletten in de hele gemeente. Commissielid Hans Verschoor zal zich blijven inzetten voor meer en toegankelijke openbare toiletten binnen de gemeente.

  Tjeu Berlijn is blij na het realiseren van het zebrapad bij het Emmapark: ongelooflijk trots! Eindelijk is er weer een veilige oversteek plek bij het Emmapark in Medemblik. Het zebrapad is geplaatst nadat Hart voor Medemblik samen met de inwoners een actie op heeft gezet. Hart voor Medemblik wil inwoners betrekken bij aanpassingen van de verkeerssituaties. Voor alle verkeer en bereikbaarheid standpunten

  Actief worden voor Hart voor Medemblik – HvM

  Op dit moment zijn wij hard op zoek naar enthousiaste inwoners uit de hele gemeente die graag willen helpen. Wij zijn opzoek naar kandidaat raadsleden, stad- en dorpsvertegenwoordiger en vrijwilligers die graag willen meehelpen met campagnes en acties.

  Bent u lid van de partij of wilt u dat worden, heeft u hart voor uw stad of dorp en steunt u onze standpunten? Dan zou u wel eens degene kunnen zijn waar wij naar zoeken!

  Samen met u kunnen we een beweging op gang brengen en zorgen dat de politiek weer écht in het teken staat van onze inwoners! Klik hier

  Klacht of idee?

  Wij willen graag van u weten wat er goed gaat en wat er beter kan in uw dorp of stad. Geen onderwerp is te klein voor ons om op te pakken. Samen met de inwoners pakken wij problemen vanuit de samenleving op. Oplossingsgerichte ombudspolitiek! Heeft u een klacht of idee? Kom ermee.